Ulje lješnjaka se dobije hladnim prešanjem jezgre lješnjaka.

Obiluje vitaminima B1, B6 te vitaminom E koji pomaže kod upalnih procesa te smiruje iritiranu kožu. Vitamin E poznat je pak kao vitamin mladosti i ljepote.

Ulje lješnjaka se prvenstveno preporuča u dermalnom korištenju zbog svojeg izuzetnog djelovanja na kožu: vrlo se brzo upija i ne ostavlja masan trag na koži i potiče cirkulaciju u koži. Iz tog razloga ulje lješnjaka je prvi izbor kod njege masne i mješovite kože.

Biljno ulje lješnjaka u njezi kože

U njezi kože i kod izrade prirodne kozmetike, biljno ulje lješnjaka se primarno koristi za masnu i mješovitu kožu, te za problematičnu kožu s aknama. Zbog svoje visoke upojnosti vrlo brzo prodire u kožu i ne ostavlja masan trag. Kožu tonizira i zateže i na taj način održava njenu elastičnost i čvrstoću.

Primjena kod problema s venama i kapilarama

Biljno ulje lješnjaka je preporučljivo koristiti iz dva razloga: vrlo brzo se upija u kožu, te na taj način omogućava eteričnim uljima da što prije prodru u organizam i započnu sa svojim ciljanim djelovanjem. Drugi razlog je što lješnjak doprinosi učvrščivanju kapilara i regeneraciji stanica, te pospješuje cirkulaciju. Mješavina pomno odabranih eteričnih ulja i biljnog ulja lješnjaka čini sinergiju koja vrlo brzo i učinkovito doprinosi rješavanju problema proširenih i/ili upaljenih vena, te popucalih kapilara. Redovitim i ispravnim korištenjem već nakon tjedan dana osjeti se značajno poboljšanje u smislu smanjenja bolova i osjećaja težine u nogama.

Primjena kod strija, ožiljaka i celulita

Kao i kod proširenih vena, biljno ulje lješnjaka je iz istih razloga doprinosi kod tretiranja strija, ožiljaka i celulita: velika i brza upojnost pogoduje djelovanju eteričnih ulja, dok i samo ulje doprinosi cirkulaciji i regeneraciji stanica. Isto tako, sadržaj vitamina E ubrzava proces zacjeljivanja kože. Velika je i prednost što lješnjak ne ostavlja masan trag na koži, pa se mješavine mogu nanositi i neposredno prije odijevanja.

Doprinosi u razgradnji masnih stanica, ubrzavanju cirkulacije i uklanjanju viška tekućine u organizmu. Potrebno je redovito korištenje – dva puta na dan mazati u tankom sloju. Rezultati se mogu očekivati već nakon mjesec dana.

Dodatne primjene lješnjaka

Zbog već nekoliko puta spomenutog svojstva velike upojnosti, biljno ulje lješnjaka je ulje izbora kod svih terapuetskih mješavina kod kojih je bitno brzo prodiranje eteričnih ulja u organizam. Bilo da se radi o recepturi koja djeluje na gljivice na stopalima, ili o mješavini protiv bolova, lješnjak omogućava brzi učinak.