Malo mjesto Tikveš, smješteno je u srcu Kopačkog rita.

Sačinjava ga jedva dvadesdetak kuća, od kojih je pola napušteno. U ovo malo selo navraćali su mnogi istaknuti svjetski državnici i vladari. Prepoznavši tikveške hrastove šumekao lovno područje bogato krupnom divljači, Habsburgovci su dali sagraditi dvorac za potrebe carskog lovišta.

Dvorac Habsburg- poznat i kao ” Titov dvorac ” i reprezentativno lovište Tikveš i do danas su zadržali patinu prošlog vremena. U Kopačkom ritu, u šumi Tikveš, u selu Tikveš smjestilo se naše EKO PČELARSTVO GUSAK.

Naš pčelinjak se nalazi na području Parka prirode Kopački rit. Svi naši proizvodi su ekološki. Pod eko znakom i nadzorom certifikatorske kuće Eko razvoj.

Svi tretmani na eko pčelinjaku se obavljaju isključivo sredstvima dopuštenim u ekološkoj proizvodnji.

Kopački rit je prirodni ritski ekosustav. Zbog neprestanog plavljenja razvijaju se različiti tipovi vegetacije. S jedne strane su to različiti tipovi šuma, a s druge strane močvarna i vodena vegetacija.

Koački rit ponosno broji 285 vrsta ptica, jelene, košute, divlje svinje, vidre, lisice, vjeverice.

Nepregledni tršćaci, vrbove, topolove i hrastove šume prošarane barama, plitkim jezerima i močvaramačine floru i faunu ovog kraja jedinstvenom u Europi.

[modula id=”316″]